Ateliers

Op maat gemaakt
 

Ateliers op maat met prefab bouwconstructies

Met een prefab atelier van ABS Bouwsystemen kunt u uw creativiteit nog meer tot uiting brengen. Zo is het met een prefab atelier mogelijk om een atelier te plaatsen op de plek waar dit voor u het beste uitkomt. Zo is het mogelijk om het prefab atelier in uw tuin te plaatsen of bijvoorbeeld als ‘berging’ aan uw huis. Naast dat u zelf bepaald waar het atelier geplaatst wordt, bepaalt u ook hoe het atelier eruit komt te zien.

 

Alle prefab ateliers worden op maat gemaakt waarbij uw wensen en eisen worden verwerkt in het ontwerp van uw atelier. Samen ontwerpen we uw droom atelier.

Prefab atelier bouwen, wat is dat precies?

Een prefab atelier betekent dat het atelier wordt opgebouwd uit een prefab systeem. Prefab houdt in dat de onderdelen vooraf geproduceerd zijn en vervolgens enkel op locatie gemonteerd en in elkaar gezet hoeven te worden. Dit heeft als voordeel dat er een korte bouwperiode is.

 

Het prefab atelier heeft een basis van beton. Het prefab betonbouw zorgt ervoor dat u profiteert van constante kwaliteit en een zeer lange levensduur. U kunt bij de bouw ook bepalen of het atelier geïsoleerd moet zijn of niet.

 

 

Ontwerpen uw eigen atelier

Het ontwerp van het prefab atelier ligt volledig in uw eigen handen. Zowel de grootte, de indeling, het materiaalgebruik en het uiterlijk van het atelier wordt door uzelf bepaald. Samen met u en uw wensen- en eisenlijstje zullen we een ontwerp maken voor een passend atelier.

 

Daarnaast is ook de functionaliteit van het atelier een belangrijk punt. Is het atelier bedoeld voor hobbymatig gebruik of moet het ook beschikbaar zijn voor bezoekers en heeft het professionele doeleinden. Het prefab atelier wordt geproduceerd middels het uiteindelijke ontwerp en zal zorgen voor jarenlang plezier.

 

 

Prefab atelier afwerkingen

Naast het zelf bepalen van de grootte en de indeling van het atelier, bepaald u ook zelf hoe het atelier er aan de buitenkant uit komt te zien. De ruwbouw bestaat uit betonplaten en palen, maar de buitengevel kan uit verschillende materialen bestaan. Zo kan deze bijvoorbeeld bekleed worden met hout, metselwerk, een combinatie van deze twee of met steenmotief. Ook kunt u kiezen voor de afwerking ‘stucklaar’. Het atelier kan dan in eigen beheer nog gestuct worden. Op deze manier kunt u er voor kiezen dat de bekleding aansluit op bijvoorbeeld uw tuin of huis.

 

Mocht u geen gevelbekleding wensen, dan is dit ook mogelijk en kunt u kiezen voor enkelwandig vlak beton.

 

 

Vergunning prefab atelier

In de meeste gevallen is het aanvragen van een vergunning voor een privé atelier niet verplicht. Wel moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. De hoogte moet lager dan drie meter zijn en dat totale oppervlakte mag niet meer dan 30 m2 zijn. Echter is dit afhankelijk van het bestemmingsplan en hoeveel vierkante meters er al bebouwd zijn op uw grond.

 

Wanneer u het atelier wenst te gebruiken voor professionele werkzaamheden, zal dit vooraf altijd met de betreffende gemeente besproken moeten worden. Hier zal dan vervolgens ook een vergunning voor aangevraagd moeten worden.

 

 

Kosten prefab atelier bouwen

De kosten van een prefab atelier zijn afhankelijk van vele verschillende elementen. Zo wordt de prijs zowel bepaald door de grootte, de indeling, de uitvoering en het materiaal van het atelier.

 

Hoe groter het atelier is, hoe hoger de kosten zullen zijn. Ook de indeling kan van invloed zijn op de prijs. Dit omdat de indeling bepaald hoeveel binnenmuren, deuren en ramen er geplaatst moeten worden in het atelier. Daarnaast is de uitvoering en het materiaal ook van invloed op de kosten. Denk hierbij aan isolatie kosten, dakbedekking kosten en afwerking. De hoeveelheid deuren en ramen worden hier ook in meegenomen.

 

Mocht u er daarnaast voor kiezen om de binnenmuren afgewerkt te hebben met bijvoorbeeld hout, dan wordt dit ook meegenomen in de kosten voor de afwerking. Dit alles samen bepaald wat de kosten zijn voor het prefab atelier. Door de vele verschillende aspecten is het niet mogelijk om een algemene prijsindicatie te geven. Mocht u interesse hebben en graag een prijs ontvangen voor een op maat gemaakt atelier? Vraag dan een offerte aan via onderstaande button. Wij zullen u dan een passend voorstel doen, op basis van uw wensen en eisen.

 

 

Prefab ateliers gerealiseerd door ABS Bouwsystemen

ABS Bouwsystemen werkt standaard vanuit uw wensen en eisen, ook met betrekking tot uw atelier. We vertellen graag vanuit onze ervaring wat de mogelijkheden zijn binnen uw budget waarbij de uiteindelijke keuze altijd aan u is. Naast ateliers hebben we een ruim aanbod aan andere prefab constructies, zoals garages, tuinhuizen en bergingen. Een atelier is dan ook altijd te combineren met bijvoorbeeld een berging of tuinhuis.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen