ABS (Alternatieve Bouwsystemen BV) is gespecialiseerd in het realiseren van prefab bijgebouwen zoals bergingen, tuinhuizen, garages en mantelzorgwoningen. Ook kunnen zakelijke klanten bij ons terecht voor een prefab dierenverblijf, clubgebouw of atelier.
Prefab bouwen is een proces waarbij de benodigde elementen vooraf in de werkplaats worden geproduceerd en vervolgens op locatie worden opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat de bouw van een prefab woning, prefab garage of prefab schuur een korte doorlooptijd heeft.
Een prefab gebouw bestaat uit een uniek bouwsysteem waarbij de wanden zijn opgebouwd uit elementen van beton. Het is een enkelwandig systeem, waarbij betonnen palen in de grond geplaatst worden met daartussen betonnen panelen. Het betonnen systeem zorgt voor een nagenoeg onderhoudsvrije en solide bouw, met een zeer lange levensduur. De deuren n ramen worden standaard gemaakt van hard hout.

Mogelijkheden met prefab bouwen
Doordat wij werken met een flexibel systeem, zijn de prefab mogelijkheden enorm uitgebreid. Alle prefab gebouwen worden ontworpen naar de wens van de klant en op maat geproduceerd. Wij werken daarom met stukproductie.
Naast het bepalen van de grootte en de indeling van het gebouw, wordt ook de afwerking door de klant bepaald. Zo kunnen we de gevel voorzien van een natuurlijke uitstraling met geïmpregneerd hout of van traditioneel metselwerk. Daarnaast is het ook mogelijk om de gevel te voorzien van kunststof of om deze stuc klaar af te leveren. Voor meer comfort is het ook mogelijk om het gebouw of de ruimte volledig te isoleren.
Via het aanvraagformulier op onze website kunt u ons uw wensen kenbaar maken omtrent het prefab bouwen voor een gewenst gebouw of ruimte. Aan de hand daarvan sturen wij u graag een op maat gemaakte en geheel vrijblijvende offerte toe.
Voordelen van prefab bouw
De prefab bouwmethode kent vele voordelen ten opzichte van traditioneel bouwen of houtskeletbouw.
- Het bouwen van een prefab paardenstal, prefab berging, prefab tuinhuis of andere prefab constructie, kent een korte doorlooptijd. Doordat de elementen vooraf geproduceerd worden, hoeven ze op locatie enkel nog in elkaar gezet te worden.
- De prefab gebouwen worden op maat gemaakt en per stuk geproduceerd.
- Goede prijs-kwaliteit verhouding.
- Door de betonnen basis kent een prefab gebouw een lange levensduur en is deze nagenoeg onderhoudsvrij.
- De betonnen (binnen-)wanden zorgen voor een solide bouw.
- Door het aanbrengen van gevelbekleding is er optisch geen onderscheid tussen prefab bouw en conventionele bouw.
Prefab bouwsysteem
-
Stap 1Plaatsen betonnen binnenwanden
-
Stap 2Opbouw van het dak
-
Stap 3Dakisolatie en dak bekleding
-
Stap 4Wandisolatie
-
Stap 5Gevelbekleding
-
Stap 6Betonvloer storten
-
Stap 7Oplevering door bouwploeg
Om te kunnen bouwen gaan we normaal gesproken uit van een nagenoeg vlak zandbed vrij van obstakels zodat we kunnen graven. De benodigde materialen worden vooraf op maat geproduceerd en via eigen transport geleverd.
We starten met de wandopbouw. De betonnen palen worden circa 65 centimeter diep in de grond geplaatst en gesteld op een fundatietegel. Tussen de betonnen staanders komen de betonnen platen en worden de ramen en deuren volgens de tekening geplaatst.

Na het plaatsen van de wanden gaan we aan de slag met de dakopbouw. De spanten worden, waar nodig met een kraan, op de wanden geplaatst.

Nadat de spanten zijn geplaatst gaan we aan de slag met de dakisolatie (indien deze is meegenomen in de bouw) en brengen we de juiste dakbedekking aan.
Bij een plat dak wordt op de wand de balklaag en het dakbeschot aangebracht waar we later de EPDM dakbedekking op aanbrengen.

Bij een dubbelwandig systeem waarbij de betonnen wanden worden voorzien van een gevelbekleding kunnen we de wandisolatie aanbrengen.

De buitengevels kunnen geheel naar uw wens bekleed worden. Hier kunnen we werken met hout, metselwerk of een combinatie daarvan.
Vanzelfsprekend kunnen we ook de betonnen wanden aan de binnenzijde afwerken en waar nodig de binnenwanden verzorgen.

Een van de laatste werkzaamheden is het aanbrengen van de betonvloer. Dit kan een geïsoleerde betonvloer zijn, of een niet geïsoleerde. Dit is afhankelijk van uw wensen.
We kunnen een werkvloer aanbrengen of we kunnen ervoor zorgen dat u een gevlinderde/gladde vloer in uw constructie krijgt. De vloer is voorzien van een mantelpijp waardoor u eventueel water en elektra naar binnen kunt brengen.
De vloer is geen must voor het systeem, maar het zorgt ervoor dat de vloer en de wanden één geheel vormen, waardoor er geen ongedierte binnen kan.

De oplevering vindt plaats onder leiding van de bouwploeg. We lopen samen met u door de verschillende punten heen en zullen eventuele vragen vanuit uw kant direct beantwoorden. Samen zorgen we ervoor dat de oplevering voor beide partijen naar tevredenheid is.
Bent u benieuwd hoe onze projecten eruit zien qua eindresultaat? Kijk dan eens bij onze referenties. Wij hebben ervaring met verschillende constructies van alle soorten en maten.


Benieuwd naar de mogelijkheden?
Wilt u een tuinhuis, garage, schuur of andere constructie laten bouwen? Vul dan online het offerteformulier in of laat u inspireren door onze brochure.