Vergunningen

Alles wat u moet weten
 

Vergunningen

Vergunningen spelen binnen de bouw natuurlijk een belangrijke rol. Heeft u een vergunning voor een bouw nodig? U kunt het te weten komen door gebruik te maken van de website www.omgevingsloket.nl. Hier kunt u uw gegevens invoeren, om erachter te komen of er bepaalde vergunningen nodig zijn voor de bouwwerkzaamheden die u graag uit wilt laten voeren. Zo stelt u zichzelf hier eenvoudig van op de hoogte. Uiteraard zullen we u in de meeste gevallen aan kunnen geven of er vergunningen nodig zijn, maar dit valt niet altijd met zekerheid te stellen.

Regelingen zijn versoepeld

De regelingen met betrekking tot vergunningen zijn de afgelopen jaren sterk versoepeld. Zo heeft u in veel gevallen geen vergunning meer nodig. Toch is het verstandig om de eerder genoemde website altijd even te raadplegen. Wij kunnen u als gezegd in de meeste gevallen wel een antwoord geven, maar de regelingen veranderen regelmatig. Daarnaast is ieder gemeente in principe vrij om zelf te bepalen of ergens wel of geen vergunningen voor nodig zijn. Bovendien kunt u te maken met een beschermd dorpsgezicht, waardoor er weer andere regels gelden met betrekking tot de vergunningen die er nodig zijn.

 

Aanvraag voor vergunningen

De aanvraag voor vergunningen kan via het internet worden gedaan. Het is daarvoor wel nodig om gebruik te maken van uw DigID-code. Dit is de code die u kunt gebruiken om verschillende zaken in relatie tot de overheid te regelen. Een mogelijke vergunning kunt u op die manier aanvragen en de stand van zaken volgen.

 

Bouwtekeningen en constructieve eisen

Bij het aanvragen van vergunningen heeft u over het algemeen de bouwtekeningen nodig. De gemeente zal aan de hand van die gegevens bepalen of het u wordt toegestaan de bouw te starten. Bij een vergunning voor een schuur zal dit over het algemeen weinig problemen opleveren, al dienen omwonenden en andere belanghebbenden wel de kans te krijgen om bezwaar aan te tekenen. In sommige gevallen kunt u alleen vergunningen aanvragen wanneer u ook de constructieve eisen aanlevert. ABS Bouwsystemen levert u na opdracht gratis de bouwtekeningen, maar voor eventuele constructieve eisen vragen wij een vergoeding.

 

Voorbehoud

Opdrachten worden altijd aangenomen onder voorbehoud van de vergunningen.
Zo gaan wij er vanuit dat u de vergunning zal krijgen. Wanneer dit niet het geval is zal er niet gestart worden met de bouw en gaat de opdracht niet door. Dit geldt voor alle opdrachten, waardoor deze voor bijvoorbeeld bergingen, schuren en tuinhuizen alleen definitief worden wanneer u daadwerkelijk toestemming krijgt om deze te laten realiseren. Zodra u de vergunningen heeft ontvangen gaan we graag voor u aan de slag en zorgen we voor een korte bouwperiode.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen