Schuren

Lessenaarsdak
 

Standaard schuur met lessenaarsdak

Naast de op maat gemaakte prefab schuur mogelijkheden van ABS Bouwsystemen, is het ook mogelijk om voor een standaard schuur te kiezen. De standaard schuren hebben een lessenaarsdak of zadeldak en zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en maten.

Standaard systeembouw schuur

De ruwbouw van een standaard systeembouw schuur is gemaakt van beton. Door te werken met beton wordt er een continue kwaliteit gewaarborgd. Dit uit zich in een extra lange levensduur. Naast de betonnen ruwbouw wordt er gebruik gemaakt van hardhouten ramen, deuren en een hardhouten topgevel. Zo ontstaat een prefab schuur met lessenaarsdak.

 

Prefab systeembouw houdt in dat de onderdelen vooraf in de fabriek geproduceerd. De onderdelen worden op locatie enkel nog in elkaar gezet. Het beton wordt vooraf in de fabriek gegoten en de houten ramen, deuren en gevels worden vooraf geproduceerd. Met een prefab schuur geniet je snel van het gewenste resultaat met een korte bouwperiode en lage kosten als bijkomend voordeel.

 

Schuur met lessenaarsdak

 

De onderstaande standaard schuren zijn allen schuren voorzien van een lessenaarsdak. Maar wat is een lessenaarsdak en wat zijn de voordelen van zo’n soort dak?

 

Waar een schuur met zadeldak beschikt over 2 dakschilden, beschikt een schuur met lessenaarsdak over 1 dakschild. Net zoals bij een plat dak. Maar in tegenstelling tot een plat dak heeft een lessenaarsdak wel een hellende constructie. De grootste voordelen van een lessenaarsdak:

 

  • 1 dakgoot. Een schuur met lessenaarsdak hoeft maar over 1 dakgoot te beschikken aan de lage kant van het dak. De dakgoot valt daardoor nauwelijks op. Het water vloeit gemakkelijk weg.
  • Het dak vereist weinig onderhoud.
  • Moderne uitstraling.
  • Ruimte onder het dak. De ruimte onder het hoge gedeelte van het dak kan gebruikt worden voor extra opslag. Door een vliering in de schuur te maken zou er extra opslagruimte vrijkomen.

Mogelijkheden standaard systeembouw schuren

 

De schuren zijn standaard beschikbaar in verschillende afmetingen met verschillende afwerkingen. De mogelijke afwerkingen voor een schuur met lessenaarsdak:

 

  • Houten schuur met lessenaarsdak. Door houtmotief platen (inclusief nerf) te bevestigen aan de gevel krijgt de schuur een houtlook uitstraling.
  • Traditioneel gemetselde schuur met lessenaarsdak. Middels gemetselde muren die tegen de ruwbouw aan staan krijgt de schuur een traditionele gemetselde uitstraling.
  • Betonnen garage met lessenaarsdak. Door het aanbrengen van vlakke betonnen platen aan de gevel, krijgt de schuur een beton look.

Er zijn 5 verschillende maten van standaard schuren met een lessenaarsdak. De afmetingen van deze schuren variëren van de kleinste 3,16 x 2,00 meter tot de grootste van 8,02 x 2,00 meter. De standaard schuren zijn dus zowel geschikt als schuurtje voor in de tuin als voor een grote schuur om je hobby’s in uit te kunnen voeren. De hoogte van de schuren varieert tussen de 2,20 meter en de 2,33 meter.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen