Garages

Zadeldak
 

Standaard garage met zadeldak

Bij ABS Bouwsystemen is het zowel mogelijk om een op maat gemaakte prefab garage te kopen als een standaard systeembouw garage. De standaard systeembouw garages zijn voorzien van een zadel- of lessenaarsdak. Deze prefab schuren zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en maten.

Standaard systeembouw garage

Zowel de op maat gemaakte garages als de standaard garages hebben een basis van beton. Beton zorgt voor een continue kwaliteit en lange levensduur. Het overige gedeelte van de ruwbouw bestaat uit hardhouten deuren, ramen en topgevels. Zo ook bij een standaard garage met zadeldak.

 

Het prefab bouwsysteem wordt vooraf in de fabriek geproduceerd. Hier worden de betonnen onderdelen gegoten en worden de hardhouten ramen, deuren en gevels geproduceerd. De elementen hoeven dan op locatie enkel nog in elkaar gezet te worden. De korte doorlooptijd, het snelle resultaat en de lage kosten zijn de grote voordelen van prefab bouwen.

 

Garage met zadeldak

Onderstaande garages zijn allen voorzien van een zadeldak. Maar wat is een zadeldak precies en wat zijn de voordelen van een garage met zadeldak?

 

Waar een platdak of lessenaarsdak beschikt over 1 dakschild, beschikt een zadeldak over 2 dakschilden. De dakschilden komen samen in de nok als een omgekeerde V. Een zadeldak is het meest voorkomende daktype in Nederland. Mede dankzij de onderstaande voordelen:

 

  • Extra opslagruimte. Door de hellende constructie van de twee dakschilden is er extra opslagruimte onder het dak. Wanneer je er voor kiest om een vliering te maken in de garage, kan de ruimte onder het dak prima dienen als extra opslag.
  • Goed bestand tegen heftige weersomstandigheden. Het dak is door zijn hellende constructie goed bestand tegen heftige regenval en harde windstoten. Het hemelwater vindt gemakkelijk zijn weg naar de grond .

Mogelijkheden standaard systeembouw garage

De garages zijn beschikbaar in vele verschillende afmetingen en met verschillende afwerkingen. De mogelijke afwerkingen voor een garage met zadeldak:

  • Betonnen garage met zadeldak. Met vlakke beton platen die aan de gevel bevestigd worden creeër je een betonnen look voor de garage.
  • Gemetselde garage met zadeldak. Dit zijn traditionele gemetselde muren die tegen de ruwbouw aan gemetseld worden, waardoor de garage is voorzien van een steenmotief.
  • Houten garage met zadeldak. Door platen met houtmotief (inclusief nerf) te bevestigen aan de gevel, krijgt de garage een houten uitstraling.

De vele verschillende afmetingen van de standaard garages maakt dat er altijd een passende garage is voor op jouw oprit of voor in jouw tuin. Je kunt kiezen tussen twee soorten garagedeuren en of je 1 garagedeur wenst of toch liever 2. De totale hoogte van de garages ligt tussen de 2,65 meter en 3,44 meter.

 

Mogelijkheden met prefab bouwsysteem

Naast de standaard systeembouw garage is het ook mogelijk om een op maat gemaakte garage te laten ontwerpen. De grootte, indeling en afwerking kan naar wens ingevuld worden. Net zoals de eventuele behoefte voor een geïsoleerde garage of een bijpassende overkapping.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen