Poolhouses

Op maat gemaakt
 

Prefab poolhouse bouwen middels het prefab bouwsysteem

Beschikt u over een heerlijk zwembad? Maar mist er nog een poolhouse? Dan bent u bij ABS Bouwsystemen aan het juiste adres. Een poolhouse is een berging of huisje die deel uitmaakt van het wellness gedeelte in uw tuin.

 

U kunt een poolhouse gebruiken als opslag voor bijvoorbeeld zwembad accessoires, als technische ruimte of als extra wellnessruimte. Vanwege de relatief lage kosten en hoge mate van flexibiliteit is een prefab poolhouse een interessante mogelijkheid.

Prefab poolhouse bouwen, wat is dat precies?

Een prefab poolhouse, oftewel een prefab zwembadhuisje, betekent dat het is opgebouwd uit een prefab systeem. Een prefab systeem is een systeem waarbij de onderdelen vooraf geproduceerd en enkel op locatie in elkaar gezet en gemonteerd hoeven te worden, met als voornaamste voordeel een korte bouwperiode.

 

Een prefab poolhouse van ABS Bouwsystemen heeft een betonnen basis, wat zorgt voor een constante kwaliteit en zeer lange levensduur. Ook in combinatie met het vele water wat terecht kan komen in een poolhouse, zal de kwaliteit behouden blijven.

 

Ontwerp uw eigen poolhouse

Naast de korte bouwperiode is het zelf kunnen ontwerpen van de ruimte een groot voordeel van een prefab ruimte. Aan de hand van uw wensen ontwerpen we samen de gewenste ruimte. Gaat u voor een extra luxe poolhouse, wilt u het graag simpel houden of wilt u graag een poolhouse met riante overkapping? Kiest u een betonnen poolhouse of gaat u toch liever voor een houten poolhouse? Het is allemaal mogelijk wanneer u kiest voor een prefab poolhouse.

 

U bepaalt zelf de grootte, de indeling, de afwerking en de uitvoering van het poolhouse. U kunt ervoor kiezen om de ruimte te laten isoleren, om de binnenmuren af te laten werken met hout en u kiest een gewenste gevelafwerking. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw betonnen poolhouse eruit ziet als een houten poolhouse of dat het is voorzien van steenstrips.

 

U kunt er dus zelf voor zorgen dat het poolhouse volledig past bij de stijl van uw tuin en zwembad.

 

Poolhouse afwerkingen

Met de afwerkingen van uw poolhouse kunt u de uitstraling van het poolhouse bepalen. Er kan met verschillende materialen gewerkt worden, die allen een andere uitstraling met zich meebrengen.

 

Zo is het mogelijk om zowel de gehele gevel als de binnenmuren te bekleden met hout of te voorzien van steenstrips. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een gemetselde gevel of een stucklare gevel, waarbij u het poolhouse zelf kunt voorzien van een laagje stukwerk.

Mocht u geen gevelbekleding wensen, dan is dit ook mogelijk. Het poolhouse heeft dan een vlakke betonlook.

 

Kosten voor het kopen van een poolhouse

De kosten voor een prefab poolhouse zijn afhankelijk van verschillende factoren. De prijs wordt niet alleen bepaald door de grootte van de ruimte maar ook door de indeling en de afwerking van het poolhouse.

 

Denk bij het ontwerp van uw poolhouse aan de wensen die u heeft voor het poolhouse. Moet er bijvoorbeeld ruimte zijn voor een jacuzzi, een sauna of technische ruimte? En wilt u ook nog een bar kwijt in uw poolhouse? Dit is namelijk erg belangrijk voor de indeling van de ruimte en het plaatsen van bepaalde binnenmuren, deuren en ramen. Dit is dan ook een belangrijk aspect voor de uiteindelijke kosten voor de ruimte.

 

Ook de afwerking van het poolhouse zijn belangrijk voor de uiteindelijke kosten. Met welke materialen wordt er gewerkt en hoe moet het poolhouse eruit komen te zien? Daarnaast zijn zaken als dakbedekking en isolatie een belangrijk aspect voor de kosten.

 

Dit alles maakt dat het niet mogelijk is om vooraf een algemene prijsindicatie te geven. De factoren verschillen per poolhouse en omdat iedere poolhouse op maat gemaakt wordt, kunnen we geen gemiddelde prijs aangeven. Bent u geïnteresseerd in een poolhouse of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan via onderstaande button. Wij zullen u dan een passende offerte toesturen.

 

Vergunning poolhouse

In de meeste gevallen is het aanvragen van een vergunning voor een privé poolhouse niet noodzakelijk. Echter is dit afhankelijk van het bestemmingsplan en de regels omtrent uw woning en grond. Wanneer u niet bekend bent met deze regels, raden wij aan dit altijd vooraf te controleren bij de desbetreffende gemeente. Zij kunnen bij u aangeven of u een vergunning dient aan te vragen voor een poolhouse of niet.

 

Prefab poolhouse gerealiseerd door ABS Bouwsystemen

Wij, van ABS Bouwsystemen, werken standaard vanuit uw wensen- en eisenlijstje. Zo ook met betrekking tot uw gewenste poolhouse. Graag vertellen wij u, vanuit onze eigen ervaringen, wat de best passende mogelijkheden zijn binnen uw budget. De uiteindelijke keuze ligt altijd bij u.

 

Naast poolhouses hebben we een groot aanbod soorten prefab constructies, zoals bergingen, paardenstallen en tuinhuizen. Een poolhouse is dan ook gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld een bijpassend tuinhuis.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen