Garages

Op maat gemaakt
 

Prefab garage bouwen

Genoeg van de fietsen in de tuin, de motor op de inrit of het krassen van de autoruit in de winter? Of simpelweg op zoek naar meer opslagruimte? Dan biedt een prefab garage een passende oplossing. Middels een prefab garage creëer je gemakkelijk de extra ruimte die je nodig hebt, op een desgewenste plek, met een desgewenste grootte en indeling.

 

Ontwerp samen met ABS Bouwsystemen dé prefab garage voor in uw tuin, aan uw huis of op uw inrit. U zorgt voor het wensen- en eisenlijstje, wij zorgen voor de jarenlange ervaring en advies.

Wat is een prefab garage?

De naam zegt het eigenlijk al; een prefab garage is een garage gemaakt van prefab onderdelen. Maar wat zijn prefab onderdelen? En wat zijn de voordelen hiervan?

 

Bij een prefab garage worden de bouw onderdelen vooraf in de fabriek geproduceerd. Het voordeel hiervan is dat de garage onderdelen kant en klaar naar locatie gebracht worden en hier enkel nog in elkaar gezet hoeven te worden. Je geniet van een duurzame en kwalitatieve garage, met een korte bouwperiode.

 

De prefab garages van ABS Bouwsystemen zijn gemaakt van betonsysteembouw. Betonsysteembouw heeft als voordeel dat het een constante kwaliteit heeft en relatief goedkoop is in vergelijking met houtskeletbouw of een gemetselde garage. Daarnaast heeft betonbouw als voordeel dat de muren smaller zijn dan bij een gemetselde garage, wat simpelweg zorgt voor meer ruimte.

 

Dankzij het betonsysteem is de garage onderhoudsvriendelijk, van hoogwaardige kwaliteit en duurzaam door haar lange levensduur. De gevel van de garage is daarnaast te bekleden met verschillende materialen, waardoor er vele uitstralingen mogelijk zijn.

 

Verschillende soorten garages

Prefab garages van ABS Bouwsystemen zijn volledig naar wens te ontwerpen. Niet alleen de grootte en de indeling van de garage, maar ook het soort garage en de afwerking ervan kan door uzelf bepaald worden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een prefab garage met plat dak, een moderne prefab garage, een dubbele prefab garage of een prefab garage met overkapping.

 

Het soort garage is natuurlijk afhankelijk van het gebruiksdoel van de garage. Daarnaast kun je er voor kiezen om een vrijstaande garage te bouwen, de garage als aanbouw te plaatsen of de garage te combineren met een overkapping, carport, tuinhuisschuur of dierenverblijf.

 

Een geïsoleerde prefab garage

Ben je van plan om de garage te gebruiken voor dagelijkse activiteiten, om te klussen of je hobby uit te kunnen voeren, dan is een geïsoleerde garage een must.

 

Het isoleren van een prefab garage gebeurt middels wandisolatie. Door de wandisolatie toe te voegen aan de betonnen ruwbouw van de garage, blijft de kou buiten en de warmte binnen. Hierdoor kun je jouw prefab garage gemakkelijk verwarmen, zonder bang te hoeven zijn dat er warmte verloren gaat.

 

Afwerking van uw prefab garage

Naast het soort garage, de grootte en indeling, bepaalt u ook zelf hoe de afwerking van de garage eruit komt te zien. Zo zijn de volgende afwerkingen mogelijk:

 

  • Houten garage. Hierbij is de fundering en de basis van de garage gemaakt van beton, maar is de gevelafwerking voorzien van hout. Dit wordt gedaan middels verduurzaamde rabat- of potdekseldelen in verschillende houtsoorten.
  • Stenen garage. Bij een gemetselde garage wordt een gemetselde muur tegen de betonnen muur aan gemetseld. Hierdoor krijg je de traditionele garage uitstraling.
  • Steenmotief garage. Het is ook mogelijk om een steenmotief tegen de betonnen muren aan te laten maken. De traditionele uitstraling, zonder de gemetselde muur.
  • Betonnen garage. U kunt er ook voor kiezen om geen verdere afwerking toe te laten voegen aan de garage. De betonnen muren zijn dan zowel de binnenmuren als de gevel van de garage.

Wanneer u nadenkt over de afwerking van de garage, is het ook verstandig om na te denken over de gewenste ramen en deuren van de garage. Standaard worden deze vervaardigd uit hardhout, waardoor ze bijdragen aan de algehele kwaliteit van de garage.

 

Het is ook mogelijk om de garage te voorzien van kanteldeuren, elektronisch bedienbare deuren (eventueel met afstandsbediening), sectionaaldeuren van Hörmann of traditionele hardhouten draaideuren.

 

Prijs prefab garage

Na het ontdekken van de mogelijkheden, vraagt u zich natuurlijk af wat een prefab garage bouwen kost?

 

De prijs van een prefab garage is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 

  • Het aantal vierkante meters. Hoe groot dient de garage te zijn?
  • Materiaalkeuze. Moet er gebruikgemaakt worden van standaard hardhouten deuren en kozijnen of is er een andere materiaalsoort gewenst?
  • Type dak. Ieder type dak neemt een andere prijs met zich mee. Denk aan een prefab garage met plat dak, zadeldak of lessenaarsdak.
  • Afwerking van de garage. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden voor de garages. De prijs is onder andere afhankelijk van de afwerkingssoort die u kiest, zoals metselwerk, beton of hout.
  • Wel of geen wandisolatie. Het laatste belangrijke punt voor het bepalen van de prijs is de vraag of de garage geïsoleerd moet zijn of niet.

Doordat iedere garage op maat gemaakt wordt, is het lastig om vooraf een prijsinschatting te maken. Wij adviseren daarom om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen, zodat u een beter idee heeft van wat uw gewenste garage gaat kosten.

 

Prefab garage gerealiseerd door ABS Bouwsystemen

ABS Bouwsystemen werkt altijd vanuit uw wensen en eisen. Wij vertellen u vanuit onze ervaring graag meer over wat er mogelijk is binnen uw budget en geven passend advies. U bepaalt zelf waar u voor kiest.

 

Naast garages hebben we ook een ruim aanbod in andere prefab constructies. Zo is het ook mogelijk om de garage te combineren met een van onze andere constructies, zoals een prefab tuinkantoor of paardenstal.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen