Beton systeembouw

 

Prefab beton systeembouw op maat

Prefab betonconstructies is een kernactiviteit van ABS Bouwsystemen. Bij beton systeembouw bestaan de wanden volledig uit beton. Wij hebben voor prefab betonbouw gekozen vanwege het grote aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld houtbouw of traditioneel bouwen. Het systeem biedt ons de mogelijkheid in een korte bouwperiode uw bouw te realiseren, zonder daarbij af te doen aan de constante kwaliteit. U kiest zo voor een kwalitatief geheel, waarbij de prijs ook nog eens aantrekkelijk is.

Prefab betonbouw

Prefab constructies worden voornamelijk uit hout gemaakt, maar wij gebruiken hier beton voor. Dit houdt in dat de wanden uit beton bestaan. Bij prefab betonbouw wordt het beton op voorhand in de fabriek gegoten, waardoor het op locatie enkel in elkaar gezet hoeft te worden.

 

Opbouw beton systeembouw

De opbouw van een prefab betonconstructie zit eigenlijk heel eenvoudig in elkaar. Zo wordt de casco van de bouw voor u opgebouwd uit een bouwsysteem van betonnen staanders met daarbij de gewenste platen. De betonelementen worden in de fabriek op maat gemaakt, waardoor wij een korte bouwperiode voor u kunnen realiseren. Als onderdeel van de betonsysteembouw worden ook de hardhouten ramen, deuren en de topgevels van tevoren in de werkplaats gefabriceerd. Zo valt er een hoop tijd te besparen en ziet u dat uiteindelijk terug in de lagere kosten, zonder dat het de kwaliteit van het geheel aantast.

 

Waarom kiezen voor een prefab beton systeembouw?

Betonsysteembouw zorgt voor een korte bouwperiode, terwijl er toch heel flexibel met uw wensen omgegaan kan worden. Zo kunt u als het ware kiezen voor de uitstraling en mogelijkheden van traditionele bouw of houtbouw, terwijl u aan de andere kant profiteert van een hogere snelheid, verbeterde kwaliteit en lagere kosten. Prefab betonconstructie biedt u zo het beste van twee werelden.

 

Wij passen deze manier van bouwen graag voor u toe binnen tuinhuizen, garages en bergingen. Door slim om te gaan met de materialen en mogelijkheden zijn we zelfs in staat om houtbouw te combineren met betonbouw. Zo is de uitstraling van uw tuinhuis of schuur als die van hout maar is de bouwperiode een stuk korter, heeft u minder last van het vochtige klimaat en liggen de kosten aantrekkelijk laag.

 

Mogelijkheden met ons unieke prefab bouwsysteem

Ons bouwsysteem biedt uitgebreide mogelijkheden. Wij werken met een flexibel systeem en kunnen daarom maatwerk leveren. Wij werken niet seriematig maar puur op wens van onze relaties. We kunnen de betonnen wanden bekleden met bijvoorbeeld: geïmpregneerd hout voor een natuurlijke uitstraling of met traditioneel metselwerk.

 

Ook andere gevelafwerkingen zijn mogelijk; denk hierbij aan kunststof of een voorbereiding op stucwerk. Daarnaast kunnen wij de bouw volledig isoleren voor meer comfort. Standaard werken wij met hardhouten ramen en deuren.

 

Wij werken met een prefab systeem waarbij de materialen op maat geleverd worden. Zo profiteert u van een korte bouwperiode. Via het offerte aanvraagformulier op de site kunt u ons uw plannen en wensen kenbaar maken. Aan de hand van uw aanvraag verzorgen wij geheel vrijblijvend een prijsopgave.

 

Voordelen prefab betonconstructie:

 • Uniek bouwsysteem met een levenslange duur
 • Een constante kwaliteit
 • Zo solide als een conventionele bouw
 • Snelle bouwmethode door gebruik van prefab elementen
 • Oplossingen op maat
 • Geen werking in verband met temperatuurverschillen
 • De bouw zit in de grond verankert
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Optisch geen onderscheid met conventioneel bouwen

 

Prefab betonelementen en betonwanden

Prefab betonelementen en betonwanden hebben het mogelijk gemaakt om bouwprojecten efficiënter en kosteneffectiever uit te voeren dan ooit tevoren. Prefab betonelementen zijn geprefabriceerde betonnen bouwcomponenten die in een gecontroleerde fabrieksomgeving worden vervaardigd voordat ze naar de bouwplaats worden getransporteerd. Het gebruik van prefab betonelementen en betonwanden biedt vele voordelen, waaronder:

 

 • Tijdsbesparing: Prefab betonelementen kunnen snel worden geïnstalleerd, wat de bouwtijd aanzienlijk verkort. Dit bespaart niet alleen geld, maar stelt u ook in staat om uw projecten sneller te voltooien.
 • Duurzaamheid: Beton is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen de tand des tijds. Prefab betonelementen zijn bestand tegen alle weersinvloeden en vereisen weinig onderhoud, wat resulteert in een langere levensduur van gebouwen.
 • Maatwerk: Prefab betonelementen kunnen op maat worden gemaakt om aan de specifieke eisen van uw project te voldoen, waardoor het mogelijk is om unieke ontwerpen te realiseren.

 

Beton: duurzaam en veilig

Prefab betonelementen en betonwanden bieden een duurzaam, veilig en efficiënt alternatief voor traditionele bouwmethoden. Beton is niet voor niets een materiaal dat al decennialang wordt gewaardeerd in de bouwsector. Het gebruik van beton is duurzaam, veilig en biedt nog vele andere voordelen, zoals:

 

 • Milieuvriendelijk: Beton is een milieuvriendelijk materiaal vanwege zijn lange levensduur en recyclebaarheid. Het gebruik van prefab betonelementen minimaliseert afval op de bouwplaats en vermindert de behoefte aan continue bouwmaterialen.
 • Brandbestendigheid: Beton is een niet-brandbaar materiaal dat een hoge mate van brandbestendigheid biedt. Het vertraagt de verspreiding van brand en draagt bij aan de veiligheid van gebouwen en de mensen die erin verblijven.
 • Stevigheid en stabiliteit: Beton heeft uitstekende structurele eigenschappen, waardoor het bestand is tegen zware belastingen en extreme weersomstandigheden. Gebouwen en constructies gemaakt van beton zijn inherent stabiel en betrouwbaar.
 • Weerbestendigheid: Beton is bestand tegen corrosie en rot, waardoor het ideaal is voor buitentoepassingen en gebouwen die aan diverse weersomstandigheden worden blootgesteld.

 

Het gebruik van prefab betonsystemen opent de deur naar innovatieve ontwerpen en verbetert de algehele prestaties van bouwprojecten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Neem contact met ons voor advies op maat over uw bouwprojecten!

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen