Guesthouse

 

Prefab guesthouse bouwen

Krijgt u regelmatig gasten over de vloer? Dan droomt u misschien al een langere tijd over een eigen guesthouse in uw tuin. Een comfortabele plek waar u met een gerust hart vrienden, familie of gasten laat overnachten. Wilt u zelf even de rust opzoeken? Na het vertrek van uw gasten kunt u zichzelf terugtrekken in uw prefab guesthouse.

 

ABS Bouwsystemen realiseert een droom prefab guesthouse, voorzien van alle gemakken. Met jarenlange ervaring letten wij op de kleinste details en kiest u uit uiteenlopende materialen en technieken. Onze verblijven bouwen wij op een efficiënte manier, waarbij kwaliteit in iedere stap van het proces centraal staat.

Wat is een guesthouse?

Een guesthouse, of gastenverblijf, is een afzonderlijk verblijf die u voor een korte of langere periode beschikbaar stelt aan gasten. Kenmerkend aan een gastenverblijf is dat de eigenaar in of naast het gebouw op het terrein woont. De eigenaar bouwt kamers om of plaatst een verblijf in de tuin speciaal voor het onderbrengen van gasten.

 

Voordelen van een prefab guesthouse

Prefab bouwen is een proces waarbij het produceren van de benodigde bouwelementen al eerder in de werkplaats plaatsvindt. Al deze elementen bouwen wij vervolgens op de gewenste locatie op. Het unieke prefab bouwsysteem kent verschillende voordelen in vergelijking tot de traditionele bouw.

 

  • Een korte doorlooptijd van het bouwen van een guesthouse.
  • Ieder guesthouse bouwen wij op maat en per stuk, op basis van uw wensen en voorkeuren.
  • De best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.
  • Ieder guesthouse heeft een betonnen basis. Beton systeembouw zorgt voor een lange levensduur en maakt uw guesthouse nagenoeg onderhoudsvrij.
  • Ieder bouwwerk is solide door de betonnen binnenwanden.

U kiest de afwerking van deuren, ramen, dakvorm, dakpannen en gevelbekleding. Een kwalitatieve afwerking zorgt dat visueel een prefab bouw bijna niet te onderscheiden is van traditioneel bouw.

 

Prefab guesthouse ontwerp op maat

Uw zorg is dat gasten onbezorgd en comfortabel genieten van hun verblijf in uw prefab guesthouse. Daarom start ons proces bij het uitdenken en uitwerken van het gastenverblijf van uw dromen. U bepaalt met onze unieke prefab bouwtechnieken de indeling en uitstraling. Gaat u voor minimalistisch of moet deze van alle gemakken voorzien zijn? Daarnaast houden wij binnen het ontwerp rekening met een goede isolatie en de beste dakbekleding.

 

Het materiaalgebruik kan uiteen lopen. Zo kunt u kiezen voor sfeervol houtbouw, modern bouwbeton, karakteristiek steenbouw of een combinatie van verschillende materialen en technieken. Met u bespreken wij de voor- en nadelen van iedere materiaalsoort. Zo bent u verzekerd van een weloverwogen keuze.

 

Heeft u een vergunning nodig?

Bij de bouw van een guesthouse op eigen terrein moet u rekening houden met een aantal regels. Zo zit er bij de aanvraag van een vergunning een verschil tussen het ‘bouwen’ en ‘gebruiken’ van het verblijf. Het bouwen van een guesthouse is in de meeste situaties vergunningsvrij. Het verblijf moet voldoen aan de regels van het bestemmingsplan.

 

  • Het verblijf of bouwwerk moet ondergeschikt zijn aan uw woonverblijf.
  • Slechts één woonlaag is toegestaan bij vergunningsvrij bouwen.
  • De totale oppervlakte van het verblijf is maximaal 40 m2.

Maken gasten gebruik van het guesthouse? Dan moet u bij de meeste gemeenten hier een vergunning voor aanvragen. In hoeverre dit verplicht is, staat beschreven in het bestemmingsplan.

 

Prefab guesthouse van de hoogste kwaliteit

Bij de bouw van een prefab guesthouse werken wij alleen met producten van hoogwaardige kwaliteit. Alle deuren en ramen voeren wij standaard uit in hardhout, voorzien van het KOMO-keurmerk. Daarnaast denken wij mee over de gehele bouwconstructie. Hieronder valt het brandveilig, tochtdicht en energiezuinig maken van een prefab guesthouse. Zo bouwt u duurzaam en onbezorgd aan uw dromen.

 

Guesthouse bouwen met ABS Bouwsystemen

ABS Bouwsystemen kijkt terug op de bouw van uiteenlopende prefab guesthouses. Met jarenlange ervaring op zak adviseren wij bij het ontwerp, materiaalkeuze en bouw van het verblijf. Daarnaast bent u ervan verzekerd dat de bouw van uw prefab guesthouse op een duurzame en doordachte manier gebeurt. Stop met dromen en creëer een plek waar nog jarenlang plezier aan heeft.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen