Hobbyruimtes

Op maat gemaakt
 

Prefab werk-/hobbyruimte bouwen met behulp van de prefab bouwconstructie

Het uitvoeren van een hobby is voor veel mensen een heerlijk moment van de week of misschien zelfs van de dag. Met een prefab werk- of hobbyruimte van ABS Bouwsystemen kunt u gemakkelijk meer ruimte creëren voor dat wat u het liefste doet.

 

De prefab werk- of hobbyruimte kan volledig naar wens ontworpen en ingericht worden, waardoor deze voor u van alle gemakken is voorzien. U bepaald zelf waar de prefab ruimte komt te staan en hoe deze eruit komt te zien. Samen ontwerpen we uw droom hobbyschuur- of ruimte.

Prefab werk- of hobbyruimte, wat is het precies?

Een hobbyruimte bouwen wordt ineens heel gemakkelijk met een prefab constructie. Bij een prefab hobbyruimte betekent dit dat de ruimte bestaat uit een prefab systeem. Een prefab systeem houdt in dat de onderdelen, zoals de muren, vooraf geproduceerd zijn en vervolgens op locatie gemonteerd worden. Dit betekend dat er een korte bouwperiode is, wat een groot voordeel is van prefab bouw. Bij ABS werken wij met beton systeembouw. De betonnen basis zorgt ervoor dat de constructie een constante kwaliteit heeft en een zeer lange levensduur.

 

Ontwerp uw eigen hobbyruimte

Het ontwerp van de gewenste hobbyruimte ligt volledig in uw eigen handen. U bepaald wat de grootte, de indeling en het materiaalgebruik moet zijn van de hobbyruimte, zodat deze perfect aansluit bij de werkzaamheden die in de ruimte uitgevoerd gaan worden.

 

We zullen samen op basis van uw wensenlijstje een ontwerp maken voor de uiteindelijke hobbyruimte. Het ontwerp wordt gemaakt op basis van de gewenste grootte en indeling. Vervolgens bepaald u de gewenste afwerking en uitvoering. Ook bepaald u zelf of de werkruimte geïsoleerd moet zijn of niet. Een voordeel van een prefab hobbyruimte is daarnaast dat er altijd de mogelijkheid is om de ruimte gemakkelijk uit te breiden en zo meer ruimte te creëren.

 

Het ontwerpen van uw eigen hobbyruimte geeft u de mogelijkheid om uw droom hobbyruimte te creëren, die perfect aansluit op de bijbehorende activiteiten.

 

Prefab hobby- of werkruimte afwerkingen

Naast dat u zelf bepaald wat de grootte van de ruimte en de indeling wordt, bepaald u ook hoe de gevel, oftewel de buitenkant van de hobbyruimte, eruit komt te zien. Hierin zijn vele mogelijkheden.

 

De ruwbouw van de hobbyruimte bestaat uit platen en palen van beton. U kunt er voor kiezen om de gevel niet verder af te werken en de ruimte te laten bestaan uit een enkele betonmuur, maar het is ook mogelijk om de gevel met andere materialen af te laten werken. Zo kan de gevel bekleed worden met metselwerk, hout of een combinatie van deze twee. Ook is een steenmotief of stucklaar een mogelijkheid voor het afwerken van de gevel. Wanneer u kiest voor een stucklare gevel, betekent dit dat u in eigen beheer de gevel kunt laten stucen. U kunt er met de gevelafwerking voor kiezen dat de werkruimte aansluit bij de gevelbekleding van uw huis, past in het straatbeeld of matcht met de stijl van uw tuin. Ook de vorm van het dak kunt u zelf bepalen, zo kunt u kiezen voor een plat dak of een schuin dak.

 

Kosten prefab hobbyruimte bouwen

De prijs van een prefab ruimte of gebouw is afhankelijk van vele verschillende factoren, zo ook bij een hobbyruimte. De prijs wordt onder andere bepaald door de grootte, de indeling, het materiaal en de uitvoering van de hobbyruimte.

 

De grootte van de hobbyruimte bepaald voor een groot deel de prijs. Hoe groter de ruimte wordt, hoe duurder deze logischerwijs wordt. Daarnaast kan de indeling van de ruimte ook invloed hebben op de prijs. De indeling is bepalend voor hoeveel binnenmuren, deuren en ramen er in de ruimte moeten zitten.

 

Wat daarnaast een belangrijk aspect is van de uiteindelijke prijs, is de materiaalkeuze. Kiest u voor een houten gevel dan is dit duurder dan wanneer u kiest voor een gevel zonder afwerking. Mocht u daarnaast wensen dat ook de binnenkant is voorzien van een afwerking met bijvoorbeeld hout, dan wordt dit ook meegenomen in de prijs.

 

Al deze factoren bepalen uiteindelijk de prijs voor de gewenste hobbyruimte. Het is daarom niet mogelijk om een algemene schatting te maken betreffende de prijs voor een prefab hobbyruimte. Mocht u geïnteresseerd en benieuwd zijn naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan via onderstaande button. We zullen dan contact met u opnemen en u voorzien van een passende offerte.

 

Vergunning prefab werk- of hobbyruimte

In de meeste gevallen is het aanvragen van een vergunning voor uw eigen hobbyruimte niet verplicht. In principe is dit afhankelijk van het bestemmingsplan en de regels omtrent uw woning en de grond. Mocht u niet bekend zijn met uw bestemmingsplan of de regels omtrent het bouwen van bijgebouwen op uw grond, dan adviseren wij altijd vooraf contact op te nemen met de desbetreffende gemeente en indien nodig een vergunning aan te vragen.

 

Prefab hobbyruimtes gerealiseerd door ABS Bouwsystemen

ABS Bouwsystemen produceert enkel vanuit uw persoonlijke wensen en eisen waardoor al onze constructies op maat gemaakt worden. Zo ook bij de productie en bouw van uw hobbyruimte. We helpen u graag middels onze ervaringen en adviseren u in de mogelijkheden die binnen uw budget passen. Waarbij de uiteindelijke keuze altijd aan u is.

 

Naast hobbyruimtes hebben we een groot aanbod aan andere soorten prefab constructies zoals poolhouses, bergingen en loodsen. Een hobbyruimte is daarom ook gemakkelijk te combineren met een van onze andere prefab constructies, zoals een berging.

 

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen