Schuren

Zadeldak
 

Standaard schuur met zadeldak

Naast de mogelijkheden voor een op maat gemaakte prefab schuur, behoort het kopen van een standaard prefab schuur ook tot de mogelijkheden bij ABS Bouwsystemen. De standaard systeem schuren zijn voorzien van een zadeldak of lessenaarsdak en beschikbaar in verschillende maten en afwerkingen.

Standaard systeembouw schuren

De basis van de standaard systeembouw schuren met zadeldak bestaat uit beton. Door een prefab schuur te produceren waarbij de ruwbouw volledig uit beton bestaat, wordt een continue kwaliteit gewaarborgd. Als onderdeel van het betonsysteembouw worden hardhouten ramen, deuren en topgevels toegevoegd.

 

Het beton wordt vooraf in de fabriek gegoten en de ramen, deuren en gevels worden vooraf geproduceerd. Hierdoor hoeven de elementen enkel nog in elkaar gezet te worden op de locatie. Met een prefab schuur geniet je daarom van een korte bouwperiode, snel gewenst resultaat en lage kosten.

 

Zadeldakschuur

De onderstaande standaard schuren zijn allen voorzien van een zadeldak. Maar wat is een zadeldak en wat zijn de voordelen hiervan? Een zadeldak bestaat uit 2 dakschilden die als omgekeerde V samenkomen in de nok. Door de vele voordelen is dit type dak het meest voorkomende dak in Nederland.

 

De voornaamste voordelen van een zadeldak schuur:

 

  • Wind- en waterdicht. Door de hellende constructie van het dak vindt het hemelwater een gemakkelijke weg naar beneden. Daarnaast is een zadeldak goed bestand tegen hevige windstoten.
  • Extra opslagruimte onder het dak. Naast dat de hellende constructie goed bestand is tegen verschillende weertype, biedt dit ook extra opslagruimte. Door een vliering in de schuur te maken kan het dak gedeelte ook nog gebruikt worden als opslag.

Mogelijkheden standaard systeembouw schuur

De schuren zijn beschikbaar in verschillende afmetingen met verschillende afwerkingen. De mogelijke afwerkingen voor een zadeldakschuur:

 

  • Betonnen schuur met zadeldak. Met vlakke beton platen die aan de gevel bevestigd worden creeër je een betonnen look.
  • Gemetselde schuur met zadeldak. Dit zijn traditionele gemetselde muren die tegen de ruwbouw aan gemetseld worden.
  • Houten schuur met zadeldak. Door platen met houtmotief (inclusief nerf) te bevestigen aan de gevel, krijgt de schuur een houten uitstraling.

De afmetingen van de standaard systeem schuren met zadeldak variëren tussen de kleinste 3,16 x 3,16 meter en de grootste van 6,20 x 3,16 meter. De totale hoogte van de standaard schuren met zadeldak is 2,73 meter.

 

Mogelijkheden met prefab bouwsysteem

Naast de standaard systeembouw schuren is het ook mogelijk om een op maat gemaakte schuur te laten ontwerpen. De grootte, indeling en afwerking kan naar wens geproduceerd worden. Net zoals de eventuele wens voor een geïsoleerde prefab schuur of een extra overkapping.

 

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen