Tuinhuis

Op maat gemaakt
 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Een prefab tuinhuis is een kant en klaar tuinhuis, die volledig op maat gemaakt kan worden. Een prefab tuinhuis kan voor verschillende doeleinden dienen zoals het vergroten van het woongenot of voor het opbergen van spullen. Doordat de prefab tuinhuizen naar eigen wens ontworpen kunnen worden, bepaald u zelf wat de grootte, indeling en uitstraling van het tuinhuis moet zijn.

 

De basis van onze prefab tuinhuizen bestaat uit betonsysteembouw. Het tuinhuis wordt uitgevoerd in een betonnen casco naar keuze. Het voordeel van betonsysteembouw is dat u profiteert van een constante kwaliteit, lange levensduur en korte bouwperiode.

Soorten prefab tuinhuizen

De prefab tuinhuizen van ABS Bouwsystemen zijn volledig naar wens te ontwerpen. Zo bepaalt u zelf waar u het tuinhuis voor wilt gebruiken. U kunt ervoor kiezen om er een wellnessruimte van te maken, een hobbyruimte of simpelweg een opslagruimte. Op basis van het gewenste gebruik en de grootte van uw tuin, bepaalt u hoe groot het tuinhuis moet zijn. Daarnaast bepaalt u ook zelf wat de indeling van het tuinhuis moet zijn en hoe het tuinhuis eruit moet komen te zien.

 

Naast de mogelijkheid om uw eigen kant en klare tuinhuis samen te stellen op basis van grootte en indeling, zijn er ook nog extra mogelijkheden om toe te voegen. Zo kan u uw tuinhuis voorzien van extra comfort middels isolering of kunt u ervoor kiezen om een overkapping toe te voegen aan het tuinhuis.

 

Geïsoleerd tuinhuis bouwen

Bent u op zoek naar een leefbaar of bewoonbaar tuinhuis? Dan is het isoleren van uw tuinhuis een must. Een geïsoleerd prefab tuinhuis zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Hierdoor kunt u gemakkelijk uw tuinhuis verwarmen en bewoonbaar maken. Het tuinhuis kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden als guesthouse of mantelzorg woning.

 

Prefab tuinhuis met overkapping

Naast de mogelijkheden om zelf de grootte en indeling van het tuinhuis te bepalen, kunt u ook zelf bepalen of u het tuinhuis eventueel wilt uitbreiden met een overkapping. Middels een kant en klaar tuinhuis met overkapping voegt u nog extra leefruimte toe aan uw woning perceel. Ook de grootte, indeling, dak- en gevelbekleding van de overkapping kan naar wens ontworpen en geproduceerd worden.

 

Prefab tuinhuis afwerking

U kunt de afwerking van uw prefab tuinhuis zelf bepalen door te kiezen uit een aantal systemen. Met de afwerking bepaalt u de sfeer van uw tuinhuis. Zo kunt u kiezen voor een modern tuinhuis of een tuinhuis in een landelijke stijl.

 

De buitengevel van het tuinhuis

De buitengevel bepaalt de sfeer van uw tuinhuis. De wanden zijn opgebouwd uit een betonnen wandsysteem van palen en platen. Dit wandsysteem kunt u laten bekleden met hout, metselwerk, een combinatie van hout en metselwerk of steenmotief. Als u geen bekleding wilt kunt u kiezen voor enkelwandig vlak beton.

 

Als u voor een houten afwerking kiest, heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten en wandbekledingen. Zo kunt u kiezen uit:

 

  • Een dubbelwandig systeem met rabatdelen of potdekseldelen.
  • Enkelwandig systeem met houtmotief.
  • Combinatie van hout en metselwerk. Hierbij zal het onderste gedeelte bestaan uit stenen en het bovenste gedeelte uit Zweeds potdeksel.
  • Ook is het mogelijk om de gehele wand te laten bekleden met metselwerk of met enkelwandig steenmotief.

 

Deuren en daken van prefab tuinhuizen

Naast de gevelbekleding bepalen de deuren, ramen en het dak de stijl van uw tuinhuis. Er zijn verschillende deur mogelijkheden voor uw prefab tuinhuis, zoals een getoogde draaideur of een dubbel exemplaar met daarin een mooie raamverdeling. Voor het dak van het tuinhuis kunt u uit verschillende dakvormen kiezen. Onder andere een plat dak, een zadeldak, een schuin dak, puntdak of u kunt kiezen voor een tuinhuis met lessenaarsdak.

 

De daken worden afgewerkt met dakpannen, golfplaten of rieten dakbedekking De binnenkant van het tuinhuis wordt standaard zonder bekleding geleverd. Echter is er wel een optie om de binnenmuren te laten betimmeren.

 

Kosten prefab tuinhuis bouwen

De prijs van een prefab tuinhuis is afhankelijk van verschillende elementen. Het formaat, de uitvoering en het materiaal hebben invloed op de prijs.

 

Hoe groter het tuinhuis is hoe hoger de kosten zullen zijn. Voor een groter tuinhuis zijn er meer materialen nodig waardoor de kosten hoger zijn. Daarnaast zijn de keuze voor het materiaal van de buitenwand en de eventuele extra toevoegingen, zoals isolatie en het betimmeren van de binnenkant, ook van invloed op de prijs. Ook de verschillende type daken en dakbekleding verschillen in prijs. U kunt daarnaast kiezen uit verschillende soorten deuren en ramen en ook de hoeveelheid deuren en ramen bepalen de prijs.

 

Vanwege de ruime keuze in afmetingen, materialen en afwerkingen kunnen wij geen gemiddelde of vanaf prijs geven. Wilt u een prijs ontvangen voor een op maat gemaakt tuinhuis, vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande button. Op deze manier kunnen wij u een zo goed mogelijk voorstel doen op basis van uw wensen.

 

Vergunningen

In sommige gevallen is het aanvragen van een vergunning verplicht. In de meeste gevallen mag u vergunningsvrij een tuinhuis bouwen. Wel moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de hoogte lager dan drie meter zijn en mag de totale oppervlakte niet meer dan 30 m2 zijn. Als u het tuinhuis gaat gebruiken om erin te wonen moet u vaak wel een vergunning aanvragen. Lees hier meer over vergunningen bij bouwen.

 

Prefab tuinhuis gerealiseerd door ABS Bouwsystemen

ABS Bouwsystemen werkt altijd vanuit uw wensen, zeker met betrekking tot uw tuinhuis. Het is uiteindelijk uw idee en uw tuinhuis, waardoor de mogelijkheden met betrekking tot tuinhuizen bij ons zeer uitgebreid zijn. Wij vertellen u vanuit onze ervaring graag meer over wat er mogelijk is binnen uw budget, maar u maakt uiteindelijk de keuze. Zo kunt u kiezen voor een eenvoudig tuinhuis, maar kunnen we ook de meest luxe tuinhuizen voor u realiseren. Naast tuinhuizen hebben we ook een ruim aanbod in andere prefab constructies.

(040) 285 08 57 info@abs-bouwsystemen.nl

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen
of vraag de brochure aan

Neem contact op met:

Marieke Rongen

Commercieel medewerker

Offerte aanvragen