Prefab vakantiewoning bouwen

prefab schuur

In Nederland zijn steeds meer mensen geïnteresseerd om een tweede woning als vakantiehuis te kopen. In plaats van traditionele bouw, kiezen steeds meer mensen voor de voordelen van een prefab vakantiewoning. Bouw een vakantiewoning op eigen grond, of op een mooie locatie in het land. Zo gaat u het hele jaar door zorgeloos op vakantie vanuit het comfort van uw eigen woning. 

Met jarenlange ervaring draagt ABS Bouwsystemen de grootste zorg om uw droom prefab vakantiewoning te realiseren. Afhankelijk van uw wensen kiest u uit verschillende mogelijkheden en technieken om uw woning van alle gemakken te voorzien. Bij het bouwproces zoeken wij altijd naar het meest efficiënte en kwalitatieve werkwijze.

Prefab bouwen, wat is het precies?

Prefab is een afkorting van prefabricage. Wanneer wij een prefab vakantiewoning bouwen, betekent dit dat wij de bouwmaterialen vooraf maken in de werkplaats. Het voordeel is dat wij deze onderdelen niet op maat maken op de bouwplaats, maar ons juist focussen op een kwalitatieve en zorgvuldige installatie. 

Prefab vakantiewoningen bestaan uit een uniek bouwsysteem. De wanden bouwen wij op vanuit betonnen elementen. Het systeem is enkel of dubbelwandig, waarbij wij betonnen palen in de grond plaatsen met daartussen betonnen panelen voor een sterke basis van uw vakantiewoning.

prefab tuinhuis

Voordelen van een prefab vakantiewoning

Een tweede huis of vakantiehuis kopen spreekt veel mensen aan om uiteenlopende redenen. Het biedt een mooie en vertrouwde vakantieplek voor sommige mensen, terwijl anderen juist potentie zien om een vakantiewoning te verhuren. Het bouwen van een prefab vakantiewoning is voordelig in vele opzichten ten opzicht van traditionele bouw. 

Prefab afwerkingen

Afhankelijk van uw wensen bouwen wij uw prefab vakantiewoning, de ruwbouw bestaat uit beton. Onder de mogelijke afwerkingen vallen hout, steen, enkelwandige of dubbelwandige betonbouw.
Wij werken uw vakantiewoning naar wens af. Zo bepaalt u zelf de vorm en het materiaal van uw dak en gevelbekleding. Denk aan een plat dak of een lessenaarsdak. Bij de bouw is het mogelijk om het dak volledig te isoleren. Kiest u een dubbelwandig systeem? Dan is het ons advies om ook de wanden te isoleren. Dit draagt bij aan het comfort van uw prefab vakantiewoning. De variaties voor gevelbekleding zijn hout, metselwerk of een combinatie van hout en metselwerk.

Prefab vakantiewoning prijzen

De hoogte van de prefab vakantiewoning prijzen lopen uiteen. Wij maken een offerte op basis van factoren zoals het formaat, de gekozen materialen en de wens om het wel of niet te isoleren. Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek de prijs voor uw prefab vakantiewoning. 

ABS Bouwsystemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u een tuinhuis, garage, schuur of andere constructie laten bouwen? Vul dan online het offerteformulier in of laat u inspireren door onze brochure.

Of vraag de brochure aan

Vakantiehuis bouwen op eigen grond, waar moet u rekening mee houden?

Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vakantie in eigen land. De investering in een eigen vakantiewoning is een aantrekkelijke optie om te overwegen. Het vinden van een geschikt stuk grond is lastig in Nederland. Al snel zit u vast aan een vakantiepark. Maar het is daarnaast mogelijk om een vakantiehuis te bouwen op eigen grond.  

Wanneer u bouwt op eigen grond moet u wel met een aantal zaken rekening houden. Ondanks dat het uw eigen grond is, bent u verplicht om te voldoen aan wettelijke bouwregels.

Kijk voordat u een vakantiewoning op uw eigen grond laat bouwen of een vergunning hiervoor noodzakelijk is.

ABS bouwsystemen voor advies op maat

ABS Bouwsystemen gebruiken bij de bouw van prefab vakantiewoningen hoogwaardige materialen. Wij denken mee en adviseren over de constructie als geheel, zo ook over de brandveiligheid, tochtdichting en energiezuinigheid. Een ander belangrijk onderdeel is het ontwerp, de indeling en lichtinval. 

Met ons advies en specialistische uitvoering krijgt u de prefab vakantiewoning waar u van droomt, voorzien van alle gemakken. Een plek om echt te genieten en af te schakelen. Dankzij onze doordachte en duurzame manier van bouwen, heeft u er jarenlang plezier aan. Vraag een offerte aan voor een advies op maat.
Benieuwd wat er nog meer mogelijk is? ABS Bouwsystemen is ook gespecialiseerd in het bouwen van prefab tuinhuizen, prefab dierenverblijven en andere prefab constructies.

Een greep uit onze eerdere projecten
tuinhuis, garage

Prefab garage met traditionieel metselwerk en rietenkap.

Lees meer over dit project
Bed & breakfast, recreatiewoning, tuinhuis

Prefab recreatiewoning met zwart houten potdeksel gevel bekleding.

Lees meer over dit project
Tuinkantoor, werkruimte, atelier, berging, recreatiewoning, tuinhuis

Tuinkantoor met zwart houten gevel en harmonicadeur.

Lees meer over dit project
Houten tuinhuis met terras Prefab betonnen constructie

Houten tuinhuis met zadeldak en inpandige luifel.

Lees meer over dit project
Tuinhuis met schilddak Dubbelwandig systeem

Tuinhuis met schilddak en overkapping.

Lees meer over dit project
Offerte aanvragen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details