Alternatieve Bouwsystemen BV (ABS) is gespecialiseerd in het realiseren van bijgebouwen zoals: bergingen, tuinhuizen, garages, mantelzorgwoningen. Maar ook voor een clubgebouw, atelier of dierenverblijf bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij maken gebruik van een uniek bouwsysteem waarbij de wanden zijn opgebouwd uit een prefab systeem van beton elementen. Betonnen palen die in de grond geplaatst worden met daartussen betonnen panelen. Dit enkelwandig systeem zorgt voor een nagenoeg onderhoudsvrije en solide bouw.

Wij bieden u een degelijke bouwmethode met een zeer lange levensduur in ons wisselvalige klimaat.

Mogelijkheden met ons unieke prefab bouwsysteem

Ons bouwsysteem biedt uitgebreide mogelijkheden. Wij werken met een flexibel systeem en kunnen daarom maatwerk leveren. Wij werken niet serie matig maar puur op wens van onze relaties. We kunnen de betonnen wanden bekleden met bijvoorbeeld: geïmpregneerd hout voor een natuurlijke uitstraling of met traditioneel metselwerk. Ook andere gevelafwerkingen zijn mogelijk; denkt u aan kunststof of een voorbereiding op stucwerk. Daarnaast kunnen wij de bouw volledig isoleren voor meer comfort. Standaard werken wij met hard houten ramen en deuren. Wij werken met een prefab systeem waarbij de materialen op maat geleverd worden. Zo profiteert u van een korte bouwperiode.

Via het aanvraag formulier op de site kunt u ons uw plannen en wensen kenbaar maken. Aan de hand van uw aanvraag verzorgen wij geheel vrijblijvend een prijsopgave.

Uniek systeem met veel voordelen

Ons bouwsysteem kent veel voordelen t.o.v. traditioneel bouwen of houtskeletbouw:

  • betonnen (binnen-) wand zorgt voor een solide bouw.
  • beton kent een zeer lange levensduur en is nagenoeg onderhoudsvrij.
  • snelle vorm van bouwen.
  • leveren van maatwerk.
  • d.m.v. het aanbrengen van gevelbekleding optisch geen onderscheid met conventioneel bouwen.
  • goede prijs- kwaliteit verhouding.