Recreatiewoning aan het water

Een tweede huis voorzien van alle gemakken, waar u zichzelf even volledig terug kunt trekken tijdens een vakantie of een lang weekend vrij. Met een prefab recreatiewoning op een mooie locatie gaat u het hele jaar door op vakantie naar uw eigen vertrouwde woning. Afhankelijk van uw wensen bouwen wij een oase van rust voor u en uw familie op een locatie naar keuze. 

Dankzij de jarenlange ervaring van ABS Bouwsystemen denken wij het hele bouwproces met u mee, adviseren wij u en realiseren wij de perfecte op maat gemaakte prefab recreatiewoning.

Waarom een prefab recreatiewoning?

Vraagt u zichzelf af of een recreatiewoning naast uw huidige woning interessant is? Dan bent u niet de enige. Ieder heeft zijn eigen reden om te kiezen voor het bouwen van een prefab recreatiewoning. Deze woning biedt u het hele jaar door een plek om te ontspannen of om de hectiek van de dag te vermijden. In vergelijking tot bestaande recreatiewoningen voldoet deze van binnen en buiten aan al uw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Bij het huren van een huisje kost u dit op de lange termijn veel geld, zonder dat u hier iets blijvends voor terugkrijgt. Het bouwen van een recreatiewoning is (afhankelijk van de locatie) een goede investering. Door de woning te verhuren op momenten dat u zelf niet in de woning verblijft, verdient u de gemaakte kosten op de lange termijn terug.

Tuinhuis door ABS Bouwsystemen

Permanente bewoning recreatiewoning

Met de krappe woningmarkt groeit de vraag naar recreatiewoningen voor permanente bewoning. In hoeverre is dit toegestaan? Zoals de naam doet vermoeden is een recreatiewoning bedoeld om erin te recreëren. Het is een plaats om te relaxen en vakantie te vieren. Wilt u een prefab recreatiewoning bouwen voor permanente bewoning? Dan moet u navraag doen bij de gemeente van de standplaats van uw woning. Het verschilt per gemeente of het verplicht is om een persoonsgebonden gedoogbeschikking aan te vragen.

Regels en richtlijnen

Afhankelijk van de soort prefab recreatiewoning en waar u deze wilt plaatsen, moet u rekening houden met een aantal regels. Deze staan beschreven in het bestemmingsplan van de gemeente. Staat het bestemmingsplan een bouwwerk van 70 m² toe met een maximale bouwhoogte van 5 meter? Dan zijn dit de afmetingen om zonder vergunning een prefab recreatiewoning te bouwen.

Natuurlijk is het mogelijk om buiten deze afmetingen om te bouwen. Hiervoor moet u een omgevingsvergunning aanvragen bij de desbetreffende gemeente.

Prefab recreatiewoning prijzen

Wij bouwen prefab recreatiewoningen op maat en op basis van uw wensen. De ruwbouw bestaat uit beton, onder de mogelijke afwerkingen vallen hout, steen, enkelwandige  dubbelwandige betonbouw. Vraag ook naar de mogelijkheid om bouwtechnieken te combineren. Omdat wij de recreatiewoning naar uw wensen afwerken, verschilt de prijs per woning. Krijg een goede indruk van de kosten en vraag een vrijblijvende offerte aan. 

ABS Bouwsystemen

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u een tuinhuis, garage, schuur of andere constructie laten bouwen? Vul dan online het offerteformulier in of laat u inspireren door onze brochure.

Of vraag de brochure aan

Ontdek ons uniek prefab bouwsysteem

ABS Bouwsystemen staat bekend om uiteenlopende prefab constructies, waaronder de prefab recreatiewoning. Wij zetten ons in voor het realiseren van een hoogwaardige recreatiewoning waarin u zich direct volledig thuis voelt. Waar iemand zich thuis voelt is heel persoonlijk. Daarom bespreken wij graag wat uw wensen zijn en welke maatwerkoplossing hier naadloos op aansluit. Ontdek de uiteenlopende mogelijkheden en vraag een vrijblijvende offerte aan.