prefab werkruimte

Werk- en Hobbyruimte laten bouwen met behulp van de prefab bouwconstructie

Een werk- of hobbyruimte bouwen kunt u natuurlijk op een aantal verschillende manieren. Zo kunt u ervoor kiezen een praktijkruimte in te richten, maar kunt u er aan de andere kant ook als hobbyruimte gebruik van maken. Wat dat betreft is een werk- en hobbyruimte vooral een realisatie van uw wensen of dromen, waar bij graag aan bijdragen. De jarenlange ervaring van ABS Bouwsystemen zorgt ervoor dat we samen altijd tot een uitstekend plan komen, om uw hobbyschuur of –ruimte te gaan realiseren. U heeft daarbij een ruime keuze met betrekking tot bijvoorbeeld de gebruikte materialen.

Toepassingen werk- en hobbyruimte

U kunt uw werk- en hobbyruimte op verschillende manieren inzetten. Binnen een hobbyruimte of –schuur is het bijvoorbeeld van belang om rekening te houden met de afmetingen, de indeling, de lichtinval en natuurlijk de isolatienormen. Bij een praktijkruimte is dit zo mogelijk nog belangrijker, aangezien u daar bijvoorbeeld cliënten kunt gaan ontvangen. Wat dat betreft denken we graag met u mee over uw hobbyschuur of –ruimte, zodat belangrijke zaken niet over het hoofd worden gezien. Verder richten we ons graag op de afwerking en het comfort dat u wenst binnen de werk- en hobbyruimte.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u een tuinhuis, garage, schuur of andere constructie laten bouwen? Vul dan online het offerteformulier in of laat u inspireren door onze brochure.

Of vraag de brochure aan

Hobbyruimte bouwen op basis van uw wensen

Wij bouwen uw praktijkruimte, hobbyruimte of hobbyschuur altijd volledig op basis van uw wensen. Dit betekent dat ieder plan of ontwerp start met uw idee. Vervolgens gaan we graag aan de slag en laten we daarbij onze expertise en ervaring los op uw wens. Zo ontstaat er een plan, dat we zo uitvoeren dat het tevens aansluit bij de uitstraling van uw eigen woning en de rest van uw leefomgeving. Zo wordt uw praktijkruimte, hobbyruimte of hobbyschuur een verlenging van uw eigen woning, waar u optimaal van kunt gaan genieten.

Hobbyruimte of schuur

Het uitvoeren van een hobby is voor veel mensen een heerlijk moment in de week, of zelfs in de dag. Het is daarom van belang om er een goede hobbyruimte of –schuur voor te hebben, waarin u ook daadwerkelijk de ruimte heeft. Wij realiseren graag een werk- of hobbyruimte voor u waarin u niet alleen de ruimte heeft, maar waarvan u ook zeker weet dat u profiteert van een constante kwaliteit en een zeer lange levensduur. Zo kunt u uw hobby of werk gewoon vanuit huis voortzetten, ook wanneer u een praktijkruimte nodig heeft voor uw werk.

Vorige Volgende
Stap 1
Plaatsen betonnen binnenwanden

Om te kunnen bouwen gaan we normaal gesproken uit van een nagenoeg vlak zandbed vrij van obstakels zodat we kunnen graven. De benodigde materialen worden vooraf op maat geproduceerd en via eigen transport geleverd.

We starten met de wandopbouw. De betonnen palen worden circa 65 centimeter diep in de grond geplaatst en gesteld op een fundatietegel. Tussen de betonnen staanders komen de betonnen platen en worden de ramen en deuren volgens de tekening geplaatst.

Stap 2
Opbouw van het dak

Na het plaatsen van de wanden gaan we aan de slag met de dakopbouw. De spanten worden, waar nodig met een kraan, op de wanden geplaatst.

Stap 3
Dakisolatie en dak bekleding

Nadat de spanten zijn geplaatst gaan we aan de slag met de dakisolatie (indien deze is meegenomen in de bouw) en brengen we de juiste dakbedekking aan.

Bij een plat dak wordt op de wand de balklaag en het dakbeschot aangebracht waar we later de EPDM dakbedekking op aanbrengen.

Stap 4
Wandisolatie

Bij een dubbelwandig systeem waarbij de betonnen wanden worden voorzien van een gevelbekleding kunnen we de wandisolatie aanbrengen.

Stap 5
Gevelbekleding

De buitengevels kunnen geheel naar uw wens bekleed worden. Hier kunnen we werken met hout, metselwerk of een combinatie daarvan.

Vanzelfsprekend kunnen we ook de betonnen wanden aan de binnenzijde afwerken en waar nodig de binnenwanden verzorgen.

Stap 6
Betonvloer storten

Een van de laatste werkzaamheden is het aanbrengen van de betonvloer. Dit kan een geïsoleerde betonvloer zijn, of een niet geïsoleerde. Dit is afhankelijk van uw wensen.

We kunnen een werkvloer aanbrengen of we kunnen ervoor zorgen dat u een gevlinderde/gladde vloer in uw constructie krijgt. De vloer is voorzien van een mantelpijp waardoor u eventueel water en elektra naar binnen kunt brengen.

De vloer is geen must voor het systeem, maar het zorgt ervoor dat de vloer en de wanden één geheel vormen, waardoor er geen ongedierte binnen kan.

Stap 7
Oplevering door bouwploeg

De oplevering vindt plaats onder leiding van de bouwploeg. We lopen samen met u door de verschillende punten heen en zullen eventuele vragen vanuit uw kant direct beantwoorden. Samen zorgen we ervoor dat de oplevering voor beide partijen naar tevredenheid is.

Bent u benieuwd hoe onze projecten eruit zien qua eindresultaat? Kijk dan eens bij onze referenties. Wij hebben ervaring met verschillende constructies van alle soorten en maten.

Aanvullende mogelijkheden

Naast een hobbyruimte, hobbyschuur of praktijkruimte realiseren we ook graag garages, bergingen, schuren en ateliers voor u. Wij werken hierbij altijd vanuit uw wensen en maken bijvoorbeeld graag gebruik van ons betonbouwsysteem. Zo houden we de kosten laag, werken we aan een constante kwaliteit en een zeer lange levensduur. U profiteert zo van een aantrekkelijke prijs, ook voor uw hobbyruimte, hobbyschuur of de praktijkruimte die u door ABS Bouwsystemen laat bouwen.

Offerte aanvragen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details