Beton systeembouw is een  kernactiviteit van ABS Bouwsystemen. Wij hebben hier voor gekozen vanwege het grote aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld houtbouw of traditioneel bouwen. Het systeem biedt ons de mogelijkheid in een korte bouwperiode uw bouw te realiseren, zonder daarbij af te doen aan de constante kwaliteit.  U kiest zo voor een kwalitatief geheel, waarbij de prijs ook nog eens aantrekkelijk is.

Opbouw betonsysteembouw

De opbouw van betonsysteem zit eigenlijk heel eenvoudig in elkaar. Zo wordt de casco van de bouw voor u opgebouwd uit een bouwsysteem van betonnen staanders met daarbij de gewenste platen. Dit wordt voor u in de fabriek gedaan, waardoor wij een korte bouwperiode voor u kunnen realiseren. Als onderdeel van de betonsysteembouw worden ook de hardhouten ramen, deuren en de topgevels van tevoren in de werkplaats gefabriceerd. Zo valt er een hoop tijd te besparen en ziet u dat uiteindelijk terug in de lagere kosten, zonder dat het de kwaliteit van het geheel aantast.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wilt u een tuinhuis, garage, schuur of andere constructie laten bouwen? Vul dan online het offerteformulier in of laat u inspireren door onze brochure.

Of vraag de brochure aan

Waarom betonsysteembouw?

Betonsysteembouw zorgt zo voor een korte bouwperiode, terwijl wij toch heel flexibel met uw wensen om kunnen gaan. Zo kunt u als het ware kiezen voor de uitstraling en mogelijkheden van traditionele bouw of houtbouw, terwijl u aan de andere kant profiteert van een hogere snelheid, verbeterde kwaliteit en lagere kosten. Wat dat betreft biedt de betonsysteembouw u eigenlijk het beste van twee werelden. Wij passen deze manier van bouwen graag voor u toe binnen tuinhuizen, garages en bergingen. Door slim om te gaan met de materialen en mogelijkheden zijn we zelfs in staat om houtbouw voor u te combineren met betonsysteembouw. Zo is de uitstraling van uw tuinhuis of schuur als die van hout, maar is de bouwperiode een stuk korter, heeft u minder last van het vochtige klimaat en liggen de kosten aantrekkelijk laag.

Eventuele afwerking

U kunt de betonsysteembouw, net als de tuinhuizen en garages, uiteraard laten afwerken op de manier die u graag wenst. Zo kunt u ervoor kiezen om het met hout af te werken, maar u kunt er ook voor kiezen om de vlak grijze betonplaten te laten vervangen door platen met een motief van steen of houtnerf. Wanneer u minder geeft om deze afwerking is het uiteraard niet nodig om de betonsysteembouw verder af te werken en zullen we het als glad beton voor u aanleveren. Wat dat betreft kunt u met de betonsysteembouw werkelijk alle kanten op en heeft u dus de volledige vrijheid.

Voordelen betonsysteembouw:

  • uniek bouwsysteem met een levenslange duur;
  • een constante kwaliteit;
  • zo solide als een conventionele bouw;
  • snelle bouwmethode door gebruik van prefab elementen;
  • oplossingen op maat;
  • geen werking in verband met temperatuursverschillen;
  • de bouw zit in de grond verankert;