Houtbouw

Houtbouw

De houtskeletbouw (of houtbouw) is in het midden van de vorige eeuw langzaamaan steeds populairder geworden. Dit kwam onder andere door het feit dat het zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Zo was iedereen ineens weer in staat om aan de hand van een korte bouwperiode een stukje natuur terug te brengen in de eigen tuin. Bovendien stak de bouw eigenlijk heel flexibel in elkaar, aangezien er talloze mogelijkheden bestaan op dit gebied en u eigenlijk alle kanten op kunt. De houtskeletbouw kosten hebben er de laatste jaren echter voor gezorgd dat men op zoek is gegaan naar alternatieven.

Opbouw en afwerking houtbouw

De opbouw van houtskeletbouw werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Zo wordt er gebruik gemaakt van vuren houten staanders. Daarnaast wordt er een vuren bovenbalk en een hardhouten onderbalk (Bankiray) geplaatst. Het mooie hiervan is dat het aan de hand van een korte bouwperiode verder heel goed mogelijk is om flexibel met de mogelijkheden om te gaan. Wat betreft de afwerking is het dan ook mogelijk om de houtskeletbouw kosten wat te drukken, aangezien deze toch snel op kunnen lopen. U kunt onder andere kiezen voor een afwerking van rabat- of Zweedse potdekseldelen. Aan de binnenzijde kunt u bijvoorbeeld kiezen voor beplating van meranti multiplex.

Vochtig klimaat

De houtskeletbouw vraagt binnen ons over het algemeen vochtige klimaat behoorlijk wat onderhoud, waardoor de houtskeletbouw kosten relatief snel op kunnen lopen. Zelfs de korte bouwperiode en het feit dat we flexibel omgaan met uw wensen kan hier maar moeilijk verandering in brengen. Wat dat betreft is het een goed idee om te kijken naar alternatieve materialen. Wij werken bijvoorbeeld graag met een prefab betonnen casco, om de nadelen van het vaak vochtige klimaat zoveel mogelijk tegen te gaan.

Houtskelet bouw kosten

De houtskeletbouw kosten kunnen dus gemakkelijk oplopen wanneer u ervoor wilt zorgen dat de houtskeletbouw zo min mogelijk hinder ondervindt van het vochtige klimaat. Wij kunnen voor u flexibel omgaan met de bouw zelf en de mogelijkheden met betrekking tot de afwerking, maar deze kosten blijven helaas altijd een feit. Zelfs aan de hand van de korte bouwperiode die we voor u realiseren valt het niet mee om de voordelen van een prefab betonnen casco te evenaren. Het is daarom dan ook verstandig om daar eens goed naar te kijken.

Combineren met betonnen casco

Door uw houtskeletbouw te combineren met een betonnen casco kunt u ervoor zorgen dat de houtskeletbouw een stuk minder duur uit zal vallen. Het mooie daarvan is dat we flexibel met uw wensen omgaan en zo ook een korte bouwperiode kunnen realiseren. U kiest op deze manier voor een betonnen casco, dat verder opgebouwd wordt met het hout. Op die manier kunt u wel degelijk profiteren van bijvoorbeeld de houten tuinhuizen of garages, maar is het aan de andere kant veel minder bezwaarlijk dat het klimaat hier zo vochtig is. Wat dat betreft profiteert u met de houtskeletbouw op die manier van het beste van twee werelden.